Een vennootschap oprichten: een moeilijke opgave? Niet als je de juiste mensen kent
Je bent er helemaal uit: een vennootschap oprichten is voor jou the way to go. Heb je deze knoop doorgehakt dan ben je al een heel eind op weg. Toch betekent het oprichten van een vennootschap voor vele starters een vermoeiende zoektocht. Niet onbegrijpelijk, gezien de geweldige complexiteit die het Belgische vennootschapsrecht kenmerkt. Welk type vennootschap kies ik? Welke kosten moet ik maken? Welke paperassen moet ik allemaal in orde brengen en bij wie kan ik daarvoor terecht? Het zijn allemaal vragen die de beginnende ondernemer zich stelt en die een gepast antwoord behoeven.

Vaak heeft de klant geen idee welke kosten met de oprichting van een vennootschap gepaard gaan. De juridisch adviseur die de klant bijstaat gedurende het oprichtingsproces kan dus – binnen een zekere marge – vrij de prijs gaan bepalen voor zijn diensten. Je kan het vergelijken met een herstelling aan je wagen door een garagist: heb jij op voorhand enig benul wat het verhelpen van een interne koelvloeistoflekkage jou zal kosten?

Wil je tijd en geld besparen? Dan komt het er op aan te weten uit welke stappen het oprichtingsproces precies bestaat, bij wie je voor welke stap moet gaan aankloppen en bovenal welke stap je wanneer moet zetten. Om te vermijden dat je dubbel werk doet (en dus meer geld kwijt bent) heb je een game plan nodig.

Het is precies daar waar deJuristen jou willen helpen. Niet the bare minimum, maar wel een begeleiding van begin tot eind. Wij loodsen je graag door het doolhof van formaliteiten aan de hand van een overzichtelijk stappenplan en we verwijzen je waar nodig telkens door naar het juiste adres. Bovendien brengen we jou onmiddellijk op de hoogte van alle onoverkomelijke kosten (bv. ereloon van de notaris, diensten ondernemingsloket…). Zo heb je vanaf het begin een duidelijk beeld van het totale kostenplaatje.

Overtuigd? Wacht dan niet langer, en kijk hoe we jou kunnen helpen. 

Meer in detail

OPRICHTINGSPAKKET VENNOOTSCHAP

€ 750

  • Inleidende meeting op kantoor
  • Nazicht van de beschikbaarheid van de vennootschapsnaam
  • Een overzichtelijk stappenplan
  • Opstellen van de oprichtingsakte
  • Opstellen van de statuten
  • Doorverwijzing naar nuttige partners

KNIPKAARTEN

Voor verder juridisch advies tijdens de oprichting bieden wij knipkaarten aan waarbij u een tegen een forfaitair tarief een bepaald aantal werkuren kan afnemen van één van onze juridische experten. Juridisch advies kan uiteraard ook altijd verleend worden in regie na goedkeuring van een offerte. 

  • 5 werkuren: 175 euro/uur
  • 10 werkuren: 170 euro/uur
  • 20 werkuren: 160 euro/uur
  • 30 werkuren: 150 euro/uur