Een vzw oprichten: zo snel en goedkoop mogelijk please

Je bent er helemaal uit: een vzw oprichten is voor jou the way to go. Heb je deze knoop doorgehakt dan ben je al een heel eind op weg. Toch betekent het oprichten van een vzw vaak een vermoeiende zoektocht. Niets meer dan vervelend papierwerk dat het echte startschot voor de vzw nodeloos uitstelt. Niet onbegrijpelijk dat de founding fathers die oprichting dan ook liefst zo snel mogelijk achter de rug willen hebben. Bovendien houden ze de kosten bij voorkeur zo laag mogelijk. Minder kosten betekent per slot van rekening meer geld voor het realiseren van het belangeloos doel, nietwaar?

Vaak heeft de klant geen idee welke kosten met de oprichting van een vzw gepaard gaan.
De juridisch adviseur die de klant bijstaat gedurende het oprichtingsproces kan dus – binnen een zekere marge – vrij de prijs gaan bepalen voor zijn diensten. Je kan het vergelijken met een herstelling aan je wagen door een garagist: heb jij op voorhand enig benul wat het verhelpen van een interne koelvloeistoflekkage jou zal kosten?

Wil je tijd en geld besparen? Dan komt het er op aan te weten uit welke stappen het oprichtingsproces precies bestaat, bij wie je voor welke stap moet gaan aankloppen en bovenal welke stap je wanneer moet zetten. Om te vermijden dat je dubbel werk doet (en dus ook meer geld kwijt bent) heb je een game plan nodig.

Het is precies daar waar deJuristen jou willen helpen. Niet the bare minimum, maar wel een begeleiding van begin tot eind. Wij loodsen je graag door het doolhof van formaliteiten aan de hand van een overzichtelijk stappenplan en we verwijzen je waar nodig telkens door naar het juiste adres. Bovendien brengen we jou onmiddellijk op de hoogte van alle onoverkomelijke kosten (bv. registratie en publicatie van de oprichtingsakte). Zo heb je vanaf het begin een duidelijk beeld van het totale kostenplaatje.

Nog niet overtuigd? Wij bieden jou gratis een volledig vrijblijvende eerste meeting aan op ons kantoor zodat je een antwoord krijgt op jouw voornaamste vragen.

Wacht niet langer, en kijk hoe we jou kunnen helpen.

 

Meer in detail

OPRICHTINGSPAKKET VZW

Eerste gratis en vrijblijvende meeting op kantoor

€ 500

  • Nazicht van de beschikbaarheid van de verenigingsnaam
  • Een overzichtelijk stappenplan
  • Opstellen van de oprichtingsakte
  • Opstellen van de statuten
  • Doorverwijzing naar nuttige partners

KNIPKAARTEN

Voor verder juridisch advies tijdens de oprichting bieden wij knipkaarten aan waarbij u een tegen een forfaitair tarief een bepaald aantal werkuren kan afnemen van één van onze juridische experten. Juridisch advies kan uiteraard ook altijd verleend worden in regie na goedkeuring van een offerte. 

  • 5 werkuren: 175 euro/uur
  • 10 werkuren: 170 euro/uur
  • 20 werkuren: 160 euro/uur
  • 30 werkuren: 150 euro/uur