Of je nu een mobiele applicatie, een ERP-omgeving of een website maakte, je code, die is van jou. Technisch kan je een hoop maatregelen nemen om alles mooi af te schermen, al blijkt in de praktijk dat al deze beveiligingsmechanismen soms bitter weinig standhouden. Treur niet, er is hoop.

Hoewel het al te vaak vergeten wordt, biedt het recht een uitmuntende bescherming aan je software. Complex is het wel, want er wordt een onderscheid gemaakt tussen het grafische (bijvoorbeeld de interface van je mobiele applicatie) en de code (back-end). Zo zit je met verschillende beschermingsmechanismes tegelijk, maar dat mag je niet tegenhouden, toch?

Auteursrecht heb je sowieso, helemaal gratis. Maar bewijzen dat jij de originele, echte programmeur of auteur ervan bent is andere koek. Je beschikt natuurlijk wel over je documentatie rond je code, maar echt bewijs is dat niet. Geen nood, één van de tools die tot onze beschikking staan is een software-escrow (ook wel ‘source code escrow’ of ‘broncode escrow’ genoemd).

Zo’n escrow bevat dus de broncode van je app, website of software, en krijgt ‘vaste datum’ door een neerlegging bij de bevoegde overheidsinstantie of notaris. De prijszetting van een escrow is afhankelijk van een aantal factoren. Dient er een integriteitsonderzoek te gebeuren? Wil je enkel een kluiskopie, of ook een (secure) FTP-kopie? Moet er een (extern) hoger onderzoek uitgevoerd worden? Hoe meer onderzoeksmogelijkheden, hoe duurder. Bovendien is de optie tot neerlegging bij een notaris een stuk duurder dan bij de bevoegde overheidsinstantie.

De weg terugvinden in de wirwar van regels en wetgeving is lang niet vanzelfsprekend. We helpen je graag vooruit, en behoeden je van een moeilijke bewijsvoering, diefstal van je code of hinderlijke concurrenten.

Graag vrij van kopzorgen? Samen maken we van je softwareproject een écht succesverhaal. Overtuigd? Wacht dan niet langer, en kijk hoe we jou kunnen helpen.

 

In detail

 

[

/su_tabs]