Er is meer nodig dan een goede naam alleen, wil je opvallen in de markt. Een goed uitgekiend logo is een houvast voor je klanten, en onderscheid je van je concurrenten. Zo’n logo is meer dan versiering: het siert je website en volledige huisstijl. Het is onlosmakelijk verbonden met je onderneming.    

Het merkenrecht laat je toe om je logo als beeldmerk permanent te gaan beschermen. Zo ben je je concurrenten een stapje voor, en voorkom je kopieën of onrechtmatig gebruik van je logo. Door je ontwerp op deze manier te gaan beschermen, krijg je gemoedsrust en zekerheid. 

Deze klanten lieten hun merk al registreren door deJuristen:

Hoe gaat dit nu precies in zijn werk? Je kiest eerst en vooral waar je je logo wil registreren. Ben je vooral werkzaam in de Benelux, dan zal een basisregistratie voldoende zijn. Is Europa (of daarbuiten) je werkterrein, dan dien je te kijken voor een Europees of internationaal merk. Let wel op: een registratie kan niet zomaar gewijzigd worden, en is meteen voor tien jaar geldig. Denk dus goed na waar je je logo wil deponeren. 

Afhankelijk van het gebied waarin je bescherming zoekt zijn er twee mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een Benelux-merk, hetgeen € 850 (excl BTW) kost voor tien jaar, of voor een Europees beeldmerk, waarvoor de prijs € 1950 (excl BTW) bedraagt, uiteraard eveneens voor 10 jaar. In beide gevallen is het voorafgaand merkonderzoek inbegrepen in de prijs.  Je krijgt van ons een certificaat van merkonderzoek. No cure, no pay. Kan je naam niet geregistreerd worden (je naam voldoet bijvoorbeeld niet aan de wettelijke vereisten of werd eerder geregistreerd)? Dan kost het je eenvoudig niets.

Je krijgt van ons een certificaat van merkonderzoek. No cure, no pay (*). Kan je naam niet geregistreerd worden (je naam voldoet bijvoorbeeld niet aan de wettelijke vereisten), dan kost het je eenvoudig niets. Je krijgt enkel een factuur wanneer je naam geregistreerd kan worden, en wanneer ons voorafgaand onderzoek positief is. Wanneer onze onderzoekers doorstoten naar het uitvoerig onderzoek, maar ze botsen op een eerder concurrerend merk dan krijg je enkel een factuur voor de onderzoeksuren (dus niet voor de registratiekost). We rekenen dus enkel wanneer we effectief iets kunnen doen voor jou. Geef toe, een betere deal krijg je nergens.

Deze klanten lieten hun merk al registreren door deJuristen:

Soms is het echter zo dat je merknaam op het eerste zicht niet kan worden geregistreerd, maar dat er mits enkele juridische of praktische maatregelen wel een oplossing is, in dat geval stellen we jou altijd voor de keuze, en gaan we samen op zoek naar de beste manier om alsnog bescherming te bekomen. Je kan je naam trouwens onmiddellijk online registreren.  Een logo juridisch correct gaan deponeren of beschermen is lang niet vanzelfsprekend.

We helpen je graag vooruit, en behoeden je van oneerlijke concurrenten, reputatieschade en financiële beslommeringen.  Graag vrij van kopzorgen? Samen maken we van je merk(naam) een écht succesverhaal.

deJuristen registreerde al merken voor Landrover, Jeroen Meus, Molecule, Natuurpunt, Waasland-Beveren, ACV, In The Pocket, Teamleader, Beatswitch, Karen Damen, Stad Aalst, Night Shift en vele, vele anderen.

Overtuigd? Wacht dan niet langer, en kijk hoe we jou kunnen helpen.

Prijsmodules

 

Meer in detail

PrijspakkettenInleidingFunctiesWaarom?Wat?Hoe en hoelang?No cure, no pay

Prijspakketten:

Benelux: 850 euro excl BTW (10 jaar).
Europa: 1950 euro excl BTW (10 jaar).
Internationaal: Prijs op aanvraag.

Merkonderzoek: Indien je nog geen merk wenst te registreren maar simpelweg wilt nagaan of een bepaalde merknaam nog beschikbaar is, en voldoet aan de juridische voorwaarden voor merkregistratie, kunnen wij voor u vrijblijvend het merkonderzoek uitvoeren. Prijs: Benelux merkonderzoek: 550 euro, Europees merkonderzoek: 1000 euro.  Alle prijzen zijn exclusief BTW en dossierkosten.

deJuristen registreert, onderzoekt en bewaakt je Benelux, Europees of internationaal logo (beeldmerk). Wij voeren geen blinde registraties uit, zoals sommige online (NL) aanbieders. Alles wordt onderzocht: de wettelijke voorwaarden, concurrerende beelden, het onderscheidend vermogen, enzovoort. Hierdoor verkrijg je een exclusieve en grondige bescherming tegen eventuele latere inbreuken op jouw beeld. Het registreren van je logo geeft je bescherming in de Benelux, Europa of internationaal (op basis van de gekozen landen). Het registreren van een logo kan in de vorm van een beeldmerk of ‘complex’ merk welke zowel een afbeelding als een tekst bevat. Twijfel niet langer, en bescherm je logo of beeld tegen concurrenten.

Het merkenrecht herbergt verschillende functies zoals een herkomst-, een onderscheidings-, een kwaliteits-, garantie- en vertrouwensfunctie, een reclamefunctie en een goodwillfunctie. Het merkenrecht is dan ook van bijzonder belang, zowel voor de individuele warenmerken, als de dienstenmerken en de collectieve merken. Om bescherming te kunnen krijgen moet u beschikken over een teken, dat grafisch voorstelbaar moet zijn en het teken moet beschikken over onderscheidend vermogen.
deJuristen begeleidt u bij het deponeren van een Benelux, Europees of internationaal merk (merkdepot). Tevens werken wij nauw samen met een gevestigd grafisch ontwerpbureau dat uw teken grafisch kan uitwerken om zo aan de wettelijke voorwaarden te voldoen.

Een logo of afbeelding is het uithangbord van je onderneming. Het onderscheidt je immers van de anderen, en men herkent aan de hand van jouw logo, jouw specifieke goederen en diensten. Of je nu starter of doorgewinterde ondernemer bent, logobescherming leent zich zowel voor kleine of grote ondernemingen. Evenwel maakt deJuristen aan de hand van haar drie pakketten een onderscheid, daar beginnende ondernemers gewoonlijk geen nood hebben aan een uitgebreid onderzoek en bijhorende adviesverlening, terwijl dit voor grotere ondernemingen vaak een absolute must blijkt.
deJuristen registreert en deponeert je Benelux, Europees of internationaal logo. Afhankelijk van het door jou gekozen pakket onderzoeken wij je mogelijkheden tot registratie en bewaken wij uw logo of afbeelding na depot.
Bescherm uw merk vandaag nog. Contacteer ons!.

Wat is een beeldmerk? De beschermingsvoorwaarden voor een beeldmerk (logo) zijn de volgende: het merk moet een teken (benamingen, tekeningen, stempels, cijfers, letters, vormen) zijn, dat teken moet grafisch voorstelbaar zijn (visuele weergave) en het moet een onderscheidend vermogen (voor de relevante doelgroep) hebben. Een merk heeft verschillende functies, en bestaat in de vorm van een Benelux beeldmerk, een internationaal beeldmerk en een Europees of Gemeenschapsbeeldmerk. Men kan individuele warenmerken, individuele dienstenmerken en collectieve merken registreren.

Hoe verkrijgt men bescherming voor zijn logo? Voor een Benelux beeldmerk dient een verplicht depot te gebeuren in Brussel of bij de BBIE in Den Haag. Het in te dienen document heeft verschillende formele voorwaarden. Na depot volgt een ambtshalve onderzoek, waarbij men nakijkt of er sprake is van een teken, of het teken voldoende grafisch voorstelbaar is, het een onderscheidend vermogen heeft, een goed vormmerk is, er geen strijdigheid met de openbare orde of goede zeden bestaat, enzovoort. De BBIE geeft vervolgens schriftelijk kennis van de beslissing en dient een eventuele weigering te motiveren. Men kan bovendien het BBIE facultatief om een vooronderzoek vragen. Bij goedkeuring zal een inschrijving plaatsvinden in het register.
Er bestaan bijzondere regels voor een internationaal depot en een Europees of Gemeenschapsmerk.
Neem contact met ons op voor meer informatie.

De duur van de bescherming bedraagt 10 jaar vanaf het logodepot, en is oneindig verlengbaar met perioden van 10 jaar.
Normaliter dient een hernieuwing te gebeuren binnen de zes maanden voor het verstrijken van de geldigheidsduur. Een beeldmerk (registratie van logo) kan vervallen (verval van rechtswege, door de rechter, verwording tot soortnaam) of nietig worden verklaard door de rechter op vordering van het O.M. of iedere belanghebbende.

De merkhouder kan optreden tegen elk gebruik in het economisch verkeer (inbreuk van rechten op merklogo), waarbij gebruik wordt gemaakt van een teken dat gelijk is aan of sterk gelijkt op het merk van de merkhouder. Het criterium hierbij is het ‘verwarringsgevaar’ bij het relevante doelpubliek.

* De no-cure-no-pay garantie is aan voorwaarden verbonden. Je betaalt niets wanneer onze onderzoekers gedurende het eerste contact kunnen vaststellen dat jouw merk 1° niet voldoet aan de wettelijke voorwaarden (beschrijvend karakter, in strijd met goede zeden, etc.) of 2° je merk wordt uitgesloten door verdragen of specifieke voorwaarden (een vlag, een symbool, etc.). Indien je merk door de eerste toetsing raakt, maar bij het uitgebreid onderzoek toch niet kan worden geregistreerd (bijvoorbeeld omdat er reeds concurrerende merken bestaan – iets wat enkel kan worden aangetoond in een uitgebreid onderzoek-), betaal je enkel de onderzoekskost van de merkaanvraag (dit is de totaalprijs in mindering gebracht met de registratiekost).

[wpbounce id=’12917′]