Je bent een developer of een creative en hebt nog nooit een dispuut gehad met één van je klanten? Proficiat, je behoort bij de lucky few. Maar zelfs dan is het beter voorkomen dan genezen.

Er duiken heel regelmatig problemen op rond vragen als ‘aan wie behoort de intellectuele eigendom nu toe?’, ‘wat moet ik zien als meerwerk en mag daarvoor een factuur gestuurd worden?’, ‘wat moet ik beschouwen als een finaal opgeleverd werk?’ enzovoort. Indien hier geen duidelijke contractuele bepalingen over zijn, kom je terecht in een discussie die zijn einde vaak pas kent als het voor beide partijen te laat is.

Zorg er dus voor dat er een duidelijke overeenkomst is tussen de partijen voor je aan een opdracht start. Dit zal er toe leiden dat je vrij bent van kopzorgen en dat je met een gerust gemoed kan starten aan een opdracht.

Misschien zelfs nog beter, is er voor zorgen dat je een set algemene voorwaarden hebt. Deze kan je meesturen met je offerte en op die manier weet elke opdrachtgever welke regels er verbonden zijn aan een samenwerking met jouw bureau. Je kan hier gerust nog van afwijken indien nodig, maar in elk geval heb je altijd een aantal spelregels om op terug te vallen en hoef je niet altijd op voorhand rond de tafel te gaan zitten met je opdrachtgever om een contract te bespreken.

Daar stopt onze dienstverlening echter niet. Onze juristen onderhandelen ook met je opdrachtgever, wanneer dat nodig mocht blijken. Geen agressieve praktijken, maar wel een duidelijk kader afspreken in een amicale, gemoedelijke sfeer. Want dat is uiteindelijk waar contracten voor staan: het beklinken van jullie toekomstige samenwerking.

Zelfs als het fout zou lopen, staan we voor je klaar als ervaren bemiddelaar. Je wilt trouwens geen jaren discussiëren met je opdrachtgever, maar snel tot een duidelijke beslissing komen.

Klinkt dit als muziek in de oren? Dan helpen we je graag vooruit. Samen zorgen we er voor dat je vrij bent van alle jurdisiche kopzorgen. Overtuigd? Wacht dan niet langer, en neem contact op met ons.