GENT, 16.02.2017 – theJurists Europe lanceert onder de naam ‘Spectr’ de eerste Europese virtuele in-house jurist in de populaire Slack applicatie. Slack is een populaire messaging applicatie voor bedrijven, die van 15.000 gebruikers in 2014 groeide naar maar liefst 4 miljoen gebruikers. Reden genoeg om er een juridische add-on aan toe te voegen. 

We zien de markt van bots en artificial intelligence evolueren aan een ongekende snelheid”, stelt Matthias Dobbelaere-Welvaert, managing partner bij theJurists Europe (deJuristen / lesJuristes / theJurists). “In de juridische markt gaat alles dan wel trager, toch zijn we al meer dan een halfjaar druk in de weer met de voorbereidingen om één van de eerste juridische spelers te worden die AI op een intelligente en massale wijze zal gebruiken. Spectr, onze Slack-jurist, is hiervan maar een topje van de ijsberg. Een beetje een teaser dus”.

Spectr is gratis te installeren en te gebruiken, privacyvriendelijk, beschikbaar in verschillende Europese landen, en te verkrijgen via http://spectrapp.eu.

Eén miljoen euro voor AI-project

theJurists Europe haalde in Q4 2016 aanvullend één miljoen euro binnen voor de uitrol van een niet nader genoemd AI-platform. “Details kunnen we onmogelijk al prijsgeven, maar dat het een absolute disruptie in de juridische sector zal betekenen, staat vast”, stelt Dobbelaere-Welvaert. Grote plannen vereisen investeringen, en daarvoor klopte theJurists Europe aan bij zijn bestaande investeerder, Cronos.

De Cronos Groep is een pionier op vlak van nieuwe technologie, en herbergt ook de ICT-bedrijven die intern het project uitwerken en begeleiden. De Cronos Groep geeft hiermee aan een mooi vervolgverhaal met theJurists Europe te zien, die zelf steeds meer naar een technisch-juridische speler wil evolueren. theJurists Europe had eerder al investeringen opgehaald voor internationalisering van het kantoor. theJurists Europe heeft kantoren in Gent, Brussel, Amsterdam en Parijs. Het kantoor is momenteel op zoek naar juristen in Londen en Berlijn.

Een bèta versie van het platform zou al beschikbaar moeten zijn binnen een paar maanden.

 

Spectr: http://spectrapp.eu

PDF DOWNLOAD (PERS)