We hebben een nieuwe website. Dat is leuk, maar nu het waarom. Als we in onze gesprekken met onze cliënten één ding leerden, dan was het wel dat alle frustratie rond de juridische wereld neerkwam op één fundamenteel probleem: begrip. Het begrijpen van het waarom. Zoals nu.

Veel belangrijker dus dan te praten over het nostalgisch design, aandacht voor usability of het begrip ‘mobile first’, is de aandacht die we schonken aan de bezoeker zelf. De niet-jurist, die tot voor kort al te vaak verloren liep op jargon en onverklaarbare taal.

 

Video.

In welke sector je ook actief bent, geen klant zal betalen voor iets wat hij niet begrijpt of meent niet nodig te hebben. Voor de juridische sector geldt dit evengoed. Daarom hebben we bij deJuristen gewerkt met video, als eerste juridisch kantoor in Europa. Duidelijkheid, transparantie en een verhaal zonder franjes, dat was het opzet. [/one_half_first]

 

Tekst.

Video zegt nooit alles. Het is slechts een summiere inleiding tot het onderwerp. De geïnteresseerde bezoeker wil bijleren, lezen. En liefst van allemaal, de website verlaten met bagage en een beter begrip op zak. Onze teksten zijn in mensentaal geschreven, in de je-vorm en dus toegankelijk.

 

Het Waarom.

Het sluitstuk. Het kroonjuweel. Het waarom van deze website, en haar behoorlijk veeleisende opmaak. We zouden kunnen antwoorden dat ze er is om onze omzet te verhogen. Of, om onze pionierspositie op de Belgische markt te verstevigen. Klopt, allemaal. Maar als we heel eerlijk met je zijn, dan staat deze website er vooral om deze reden: omdat we het stilletjes aan hebben gehad met de kwalijke reputatie die onze sector achtervolgt. We geloven in een recht 2.0, regels (en hun interpretatie ervan) aangepast aan de noden van 2012. We geloven in een beter begrip, een betere duiding. En zo geloven we uiteindelijk in gelukkigere klanten. Die klanten komen niet alleen ons kantoor ten goede, maar de gehele sector.

We waarderen je mening. Feedback over deze website is warm welkom!

O, ps. De winnaars van onze wedstrijd worden vrijdagmiddag bekendgemaakt.

 

Persbericht lancering website.