Hoe vergroot je de kennis en bewustwording van webontwikkelaars en webbedrijven? Voor die vraag staat FeWeb, de Federatie van Webbedrijven, al enige tijd. Ze stelt met gepaste trots haar nieuw project voor.

Onze collega Matthias Dobbelaere, partner, zal in dit nieuw project opnieuw als Peter te fungeren. FeWebPlus is een lerend netwerk dat de management- en technische skills van de webontwikkelaar en internetprofessional moet vergroten. Matthias werd vorig jaar ook reeds aangesteld als Peter van FeWebPlus 2.

 

FeWebPlus

FeWeb brengt van september 2012 tot juli 2013 opnieuw maandelijks 60 ondernemers, bedrijfsleiders en managers bijeen om hun ondernemersskills bij te spijkeren door netwerking en kennisuitwisseling. We vormen vier groepen, die onder begeleiding van telkens twee deskundige “Peters” staan. Uitvalsbasis is voorlopig Gent (groepen West) en Edegem (groepen Oost). De samenstelling van de groepen zal gebeuren tijdens de eerste sessie.

Competitie?

Dankzij de koppeling van de opdracht aan een ‘virtueel budget’ kunnen we enkele spelelementen inbouwen die de betrokkenheid en dynamiek van de groep en de groepen onderling zal verhogen. Het budget kan verhoogd worden via beloningen (bv. realiseren van bepaalde mijlpalen, …) of gebruikt worden om het project te sneller, vlotter te realiseren (bv. ‘externen’ inzetten, sprekers uitnodigen…). Maar vrees niet, er is buiten de sessies zelf geen huiswerk aan verbonden.

 

Peterschap

Onze collega neemt, zoals gezegd, het peterschap op van Kamp West (Gent). De Peter voor de groep is verantwoordelijk voor begeleiding, opvolging en evaluatie van het traject en staat in dicht contact met de deelnemers. Matthias zal wellicht ook een adviserende (juridische) rol spelen. Benieuwd naar de voordelen van het project? Je krijgt als webbedrijf een concurrentieel voordeel door hands-on workshops, meer expertise als ondernemer en je wisselt kennis en ervaring uit. Benieuwd? Bekijk snel de website.

 

Bezoek de website van FeWebPlus.