deJuristen werd, naar aanleiding van een nieuw zoekportaal voor advocaten, een aantal keer vermeld in de Belgische pers. Onderwerp was telkens het project rond artificiële intelligentie dat binnen onafzienbare tijd de markt opgaat.

Emmanuel Vanbrussel van De Tijd schreef over het AI-project:

Lees het volledige artikel via http://www.tijd.be/ondernemen/diensten/Advocaten-gaan-digitaal/9913982

Ook Knack (Data News) besteedde aandacht aan het AI & Legaltech verhaal.

Pieter Van Nuffel van Data News schreef het volgende:

AI geen prioriteit Eerder dit jaar haalde het Gentse kantoor DeJuristen een miljoen euro op om een juridisch AI-platform uit te bouwen. Voor Jureca is het integreren van AI geen concrete doelstelling. 'Er zijn twee uitersten binnen de legaltech', vertelt Van Roy. 'Eén strekking gaat ervan uit dat artificiële intelligentie advocaten overbodig zal maken. Wij niet. We denken dat AI de wet voor een deel zal kunnen interpreteren, maar dat er tegelijk zo veel nuances in zitten dat menselijke interactie steeds nodig zal blijven. We willen de advocaat voorzien van technologische middelen om hem te wapenen, in plaats van de advocaat te gaan vervangen.'

Lees het volledige artikel via http://datanews.knack.be/ict/start-ups/advocas-neemt-zoekadvocaat-be-over/article-normal-878017.html

Meer lezen over ons AI-verhaal? Bekijk dan even deze blogpost: https://ictrecht.be/featured-2/persbericht-thejurist-europe-haalt-miljoen-euro-op-ai-project/.

In de rand: ook collega Jan-Willem schreef een page 2 opinie voor De Morgen, rond de uitsluiting van Tomorrowland-gangers.