Heb je een grandioos idee? Dan is het tijd voor wat juridische bescherming. Onze juristen geven, voor eindejaar, maar liefst 10 i-DEPOTS weg (een beschermingsmechanisme van het Benelux-Bureau in Den Haag), en het beste idee krijgt een a-tot-z trajectbegeleiding.

Voor diegenen die nog niet meteen een geniaal idee hebben: je kan wat inspiratie opdoen met het boek ‘Het Begint met een Idee‘ van Carolien Vader (TEDx Amsterdam). En van dat boek geven we drie exemplaren weg!

 

Online.

Er werd een aparte campagnewebsite gelanceerd: ‘DENK-NA.be’. De website bevat een kort overzicht van de beschermingsmogelijkheden van een idee (zoals bescherming via het auteursrecht, merkenrecht of tekening- en modellenrecht), en een volledige sectie rond de wedstrijd. Zo kan je als bezoeker enerzijds bescherming winnen voor je idee, en anderzijds inspiratie opdoen met een boek.

 

Offline.

We ondersteunen de online campagne, met een fysiek of ‘offline’ luik. We lieten een energieblik op maat ontwerpen en produceren, waarbij een korte uitleg op de buitenkant staat. Het energieblik bevat ‘brandstof voor je geest’. Ook werd een volledige printcampagne, met aangepaste enveloppen, A4-brieven en kaartjes uitgewerkt. Schol & fijn eindejaar!

 

Het Waarom.

Het Agentschap Ondernemen lanceerde recent een online IDEE-scan, met ‘beschermijnidee.be’. Met de idee-scan doorloopt de ondernemer via een vragenlijst de verschillende stadia van een idee: van het bedenken, ontwikkelen tot het commercialiseren. Afhankelijk van de antwoorden, krijgt de ondernemer een concreet advies, hoe hij best zijn idee kan beschermen. De idee-scan maakt onderdeel uit van de IE (of Intellectuele Eigendom)-scan. Het juridisch kantoor deJuristen werd ingeschakeld om de webapplicatie (de juridische vragen en antwoorden) inhoudelijk vorm te geven. De webapplicatie werd op technisch en grafisch vlak ontworpen door CEGEKA. Zelf de juridische haalbaarheid van je idee testen kan via http://www.beschermmijnidee.be.

We vinden dat juridisch correcte informatie vrij beschikbaar moet zijn, zonder grenzen. Vandaar onze actie.
Zelf een goed idee in je hoofd zitten? DENK-NA is te bezoeken via http://denkna.be.

 

Pers

Pers: persbericht lancering actie.

Ook het Benelux-Bureau in Den Haag praat over onze actie: “DENK-NA en win een i-DEPOT!

 

 

 

 

 

 

 

 

[hr]
Bekijk ook onze kerstwens.

[hr]