Ons juridisch kwaliteitslabel zit in een nieuw jasje. Wil je tonen aan je bezoekers dat je hun privacy ernstig neemt? Dat je de wetgeving kent, en opvolgt? En dat je vertrouwen wil schenken door alles tip-top in orde te hebben? Hoe kan je dat beter doen dan met ‘mylabel’, het énige zuiver juridisch kwaliteitslabel in Europa?

Het juridisch kwaliteitslabel is nu ongeveer 2 jaar in de markt, en in totaal zijn er meer dan 135 aangesloten websites, webshops, webapplicaties en mobiele applicaties. Tijd voor een update!

 

Toptaak

Wat is de toptaak van elk kwaliteitslabel? Vertrouwen schenken. En daar loopt het weleens mis. Sommige labels geven niet duidelijk aan wat de bezoeker nu precies mag verwachten bij het zien van het label. Niet zo bij mylabel: “100% juridische zekerheid”. Je krijgt bovendien een verwijzende URL (of link), waar je bezoeker kan controleren wanneer je het label behaald hebt. Zo krijg je 100% transparantie.

Voor wie?

Het label richt zich uitdrukkelijk naar webshops (webwinkels) en professionele websites. We bouwden reeds enkele vruchtbare samenwerkingen op met enkele webontwikkelaars, dus ook daar is een bijzondere formule voorzien. Je hoeft trouwens niets te verkopen op je site, om het label kunnen te behalen. Privacy, informatie en (binnenkort) cookieverklaringen zijn minstens zo belangrijk.

Besluit

Een label lanceren doe je niet zomaar. E-commerce in België heeft nog een lange weg te gaan, en het gebrek aan vertrouwen van de online consument is daar niet vreemd aan. Reeds een kleine twee jaar proberen we daar met mylabel verandering in te brengen. Dit label is trouwens geen concurrentie voor andere, gewaardeerde, labels zoals BeCommerce in België of Thuiswinkel in Nederland. Het focust immers slechts op de juridische aspecten van de shop. Een gespecialiseerd label, als je wil.
Wil je het label behalen? Kijk eens bij webscan.

Wie draag het juridisch kwaliteitslabel zoal?

Zie je graag eens wat voorbeelden van een implementatie van ons kwaliteitslabel? Geen probleem:

Samsung Electronics Belgium: www.samsung.be (website)

E.ON Belgium: www.eon.be (website)

McDonald’s Belgium: www.mcdonalds.be (mobiele applicatie)

Vlerick Business School: www.vlerick.be (website)

Katchoo: www.katchoo.be (webshop)

Stearn: www.stearn.eu (webapplicatie)

en nog zoveel meer. Vraag er ons gerust naar!