Als we stellen dat e-commerce ‘booming business’ is, breken we daarmee maar weinig potten. Recente studies rond e-commerce spreken van een groeiverwachting van maar liefst 40%. Bijna wonderbaarlijk.

Online verkoop wordt terecht dan ook steeds meer aanzien als een volwaardig verkoopskanaal. Maar het succes heeft een keerzijde: de juridische gevaren hangen immers ook in de lucht. Want wanneer het écht menens is, volgt ook de wetgever. Al in januari 2011 maakte de FOD Economie bekend dat het grondige controles ging uitvoeren op de actieve webshops. Velen hebben daarvan de – nog steeds voorzichtige – gevolgen gevoeld. 

Je mag dan ook verwachten dat ons advies en documenten voldoen aan de eisen van de wetgever. Maar we gaan veel verder: we informeren je over toekomstige regels, belangrijke rechtspraak, geven we je waar nodig een korte training om zelf klanten te woord te staan, en zorgen ervoor dat je webwinkel er tussen uit springt met ons uniek juridisch kwaliteitslabel.

Anders gezegd: we geven jou heel graag gemoedsrust.  Een recent onderzoek bracht aan het licht dat een grote meerderheid van de websites niet in orde is met de basisregels. Stel je als handelaar even in de plaats van je consument: koop jij zomaar ergens online? Neen toch. Bij de minste onraad, klik je weg.

Verlies geen omzet of klanten door juridische fouten of onvolkomenheden. Webontwikkelaar, e-commerce specialist, betalingsprovider of logistiek partner? Voor jullie voorzien we graag in partnerships, waar de klemtoon ligt op een wederzijdse, duurzame en opgetogen samenwerking.

De weg terugvinden in de wirwar van regels en wetgeving is lang niet vanzelfsprekend. We helpen je graag vooruit, en behoeden je van lastige cliënten, gecompliceerde vragen of hinderlijke problemen.  Graag vrij van kopzorgen? Samen maken we van e-commerce een écht succesverhaal. Overtuigd? Wacht dan niet langer, en kijk hoe we jou kunnen helpen.

Video: duidelijkheid in 60 seconden

Meer in detail

Afhankelijk van de grootte van uw e-commerce project zijn er drie mogelijkheden en dus drie prijspakketten. Hieronder worden de drie mogelijkheden op een rijtje gezet. Er staat U ziet telkens wat is inbegrepen in het pakket, hoe u kunt bestellen en of al dan niet een afspraak in de prijs zit.

Er bestaat voor elk pakket ook de mogelijkheid om de optie ‘regelmatig trimmen’ te bestellen. Deze optie zorgt ervoor dat wij uw documenten altijd up-to-date houden. Van zodra er nieuwe wetgeving wordt uitgevaardigd die relevant is, passen wij uw documenten aan conform de nieuwe regels, zo hoeft u zich, ook lange tijd nadat u de originele documenten hebt besteld, geen zorgen te maken.

Meer in detail

PrijspakkettenInleidingKwaliteitslabelVoorwaarden?PrivacyDisclaimer

Prijspakketten:

Moustache: starters en ondernemers in bijberoep.
Zappa:
kleine tot middelgrote ondernemingen.
Full Beard:
middelgrote ondernemingen.
Grote ondernemingen: gelieve contact op te nemen voor een bestek op maat.

AV-211
AV-2-trimming

Beetje nieuwsgierig? Is je honger naar informatie niet gestild met bovenstaande tekst? Geen probleem. In de tabbladen hiernaast kan je een schat aan informatie terugvinden rond algemene voorwaarden, privacy statement, disclaimer en ons juridisch kwaliteitslabel. Ook enkele handige prijzen kan je hier terugvinden. Kan je nog altijd niet vinden wat je zoekt? Neem gewoon contact met ons op via 02 540 20 66 of het contactformulier.

deJuristen voert een juridische scan uit van je webwinkel of website en controleert daarbij of jouw website voldoet aan de Wet persoonlijke levenssfeer, de verplichtingen bij een verkoop op afstand en elektronische overeenkomsten (WMPC), de algemene- en privacyvoorwaarden et cetera. Wanneer je webwinkel in orde wordt bevonden verkrijg je het unieke juridische kwaliteitslabel van deJuristen. Dit creëert vanzelfsprekend een geruststelling voor je klanten.  Het juridisch kwaliteitslabel ‘MyLabel‘ bestaat uit een grafisch teken dat je vrij kan aanbrengen op je webwinkel, met gepersonaliseerde URL naar onze database.Voor e-consumenten is het label meteen een geruststelling dat je webshop voldoet aan alle juridische reglementeringen en dat hun gegevens en privacy veilig zijn bij jou. Dit bijkomende vertrouwen resulteert in een hogere omzet, en meer gelukkige klanten.  De prijs van deze juridische scan varieert: wilt je enkel een controle van je webwinkel (je hebt bijvoorbeeld reeds algemene voorwaarden, een privacystatement, …) of dienen deze documenten nog op maat te worden opgemaakt? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Algemene voorwaarden en privacyvoorwaarden zijn onontbeerlijk bij het oprichten van een webwinkel of webshop.Vaak verloopt het opstellen van deze algemene voorwaarden echter niet eenvoudig en ziet men af van deze belangrijke en belissende factor.

deJuristen onderzoekt je persoonlijke websituatie en schrijft passende algemene en privacyvoorwaarden. Twijfel je over de geldigheid van je huidige voorwaarden? Ook hiervoor kan je gerust bij deJuristen terecht. Contacteer ons voor meer informatie.

Ondernemingen maken vaak gebruik van algemene voorwaarden om overeenkomsten met de wederpartij nader inhoud te geven. Dit is niet anders indien zij gebruik maken van de mogelijkheid om de overeenkomsten op elektronische wijze te sluiten. Onder algemene voorwaarden kan worden verstaan één of meerdere schriftelijke bedingen die zijn opgesteld om in meerdere overeenkomsten te worden opgenomen, met uitzondering van bedingen die handelen over de essentiële verbintenis. Algemene voorwaarden kunnen echter evengoed handelen over welke gegevens je achterlaat bij een bezoek aan een website en wat je precies kan aanvangen met de inhoud van bepaalde online publicaties (teksten, foto’s, etc).

Bij algemene voorwaarden die gelden op websites is het van belang dat deze voorwaarden op een toegankelijke en herkenbare wijze kunnen worden geconsulteerd (situering op elke pagina, akkoordverklaring alvorens aan te kopen, enzoverder).
Algemene voorwaarden kopiëren van andere websites is niet alleen in strijd met het auteursrecht, maar kopiëren is daarnaast ook gewoon een slecht idee: ogenschijnlijk kan men in een vergelijkbare of identieke situatie verkeren (men biedt bijvoorbeeld dezelfde diensten aan), vaak zijn de essentiële nuances net anders. Voor een degelijke juridische bescherming dient u dan ook de algemene voorwaarden op maat te laten maken. Voor vragen rond het opstellen van algemene voorwaarden en/of privacyvoorwaarden en de toepasselijke tarieven, gelieve ons te contacteren.

Privacy wordt een steeds grotere zorg van consumenten. De vraag welke bedrijven en op welke manier men omgaat met vaak gevoelige informatie is een vraag die iedere e-consument bezighoudt. Indien u als webwinkel niet precies aangeeft hoe u informatie verzamelt en met welke doeleinden dit precies gebeurt, kan dit leiden tot ernstige reputatieschade van uw e-commerce, om nog maar te zwijgen van de strafrechtelijke repercussies van deze nalatigheid. Neem daarom uw voorzorgen en laat uw privacyverklaring (privacystatement) op maat ontwerpen.

In een disclaimer regel je vaak kort je aansprakelijkheid rond de inhoud, links of ander materiaal op je webshop of website. Ook schrijf je er vaak neer dat je ten allen tijde wijzigingen en correcties kan doorvoeren, evenals het verwijderen van de inhoud. Je wijst ook vaak op het belang van intellectuele eigendomsrechten, al dan niet met verwijzing naar depots en andere. Een disclaimer is vaak een standaarddocument.

Hebben we je nog niet volledig kunnen overtuigen? Je bent nochtans op de juiste weg! Bel 09 298 04 58, en krijg meteen 5% korting op je algemene voorwaarden met vermelding van de code #luckylegal. Je webshop juridisch waterdicht maken = gemoedsrust bij controles en moeilijke klanten. Klinkt als een goede deal, neen? Contacteer deJuristen!